Znany na całym świecie Big Mac zmienia swoje oblicze. Wraz z nim udoskonalone zostaną inne burgery z menu, m.in. McRoyal®, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac® i McDouble®. McDonald’s wprowadził szereg zmian w sposobie przygotowania swoich kultowych produktów, aby były one jeszcze soczystsze i smaczniejsze. Nowa, mocniej wypieczona bułka, gorętsze i bardziej soczyste mięso oraz jeszcze lepiej roztopiony ser, to tylko niektóre z nich.
To największa zmiana, jakiej dokonaliśmy w naszych burgerach od ponad 20 lat. Modyfikacja obejmuje kilkanaście drobnych usprawnień w procesie przygotowania czy ustawieniach sprzętu, które w sumie dają istotną różnicę w smaku. Przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad 3 lata, przeprowadziliśmy setki testów i badań. Warto podkreślić, że Polska jest pierwszym krajem w Europie, który wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według nowych procedur
– informuje Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w McDonald’s Polska.
Jesteśmy dostawcą pieczywa dla McDonald’s od momentu otwarcia pierwszej restauracji w Polsce. Uczestnictwo w projekcie zmian w kultowych burgerach było dla nas wyzwaniem, ale także uznaniem dla naszego doświadczenia piekarskiego. W oparciu o polską mąkę, drożdże, cukier i inne lokalne surowce upiekliśmy zupełnie nowe bułki, które wyglądem, strukturą ciasta czy smakiem idealnie komponują się z soczystym mięsem i innymi składnikami. Receptura bułek z ARYZTA Polska będzie teraz wykorzystywana przez innych piekarzy w Europie dostarczających pieczywo do McDonald’s na innych rynkach
– mówi Waldemar Topolski, Dyrektor Zarządzający ARYZTA Polska.
Nie ma dla nas nic ważniejszego niż bezpieczeństwo, jakość i smak naszych produktów. Dlatego kontrolujemy proces produkcji u naszych dostawców i proces przygotowywania burgerów w naszych restauracjach
– podkreśla Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.
***
Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska
i www.mcdonalds.pl.