Dynamiczny rozwój McDelivery - już co trzeci lokal sieci realizuje dostawy do klienta

Wersja tekstowa

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Aktualnie z oferty dostaw sieci McDonald’s mogą skorzystać mieszkańcy 16 polskich miejscowości (Warszawy, Łodzi, Katowic, Krakowa, Lublina, Wrocławia, Poznania, Gdańska, Sopotu, Gdyni, Torunia, Bydgoszczy, Białegostoku, Szczecina, Gliwic, Sosnowca). Zamówienia są realizowane za pośrednictwem partnerów McDonald’s - Pyszne.pl, Uber Eats i Wolt w dowolne miejsce znajdujące się w zasięgu wybranej restauracji. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się smakiem ulubionych dań, nie tylko w restauracji, ale także w domu, biurze czy innej dogodnej lokalizacji.
Usługa McDelivery dostępna jest w Polsce od 2017 roku. W tym czasie sieć zrealizowała 1,7 mln zamówień. To odpowiedź na dynamiczne zmiany rynku gastronomicznego, gdzie coraz większe znaczenie zyskuje trend convenience. Dzisiaj, jeszcze bardziej niż kiedykolwiek, konsumenci oczekują szybkiego dostępu do swoich ulubionych potraw bez wychodzenia z domu. Do końca roku planowane jest poszerzenie zasięgu usługi McDelivery o kolejne lokalizacje. Sieć także poszerza grono partnerów, aby dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów w jak najkrótszym czasie.
O McDelivery

McDonald’s ma ponad 20-letnie doświadczenie w realizacji zamówień produktów z dostawą na najbardziej rozwiniętych rynkach Azji i Bliskiego Wschodu, jest jednym z liderów w tym segmencie branży gastronomicznej. Na świecie marka wykorzystuje różne modele biznesowe w zakresie McDelivery, współpracując z innymi partnerami. Zamawianie produktów z dostawą jest obecnie oferowane przez ponad 23 500 restauracji McDonald’s w 85 krajach.

Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska i www.McDonalds.pl.

Wersja tekstowa