13 lipca to data, którą powinien zapamiętać każdy wielbiciel dobrego jedzenia. Tego dnia przypada bowiem Międzynarodowy Dzień Frytek, czyli jedno z najsmaczniejszych świąt w roku. Z tej okazji warto oddać się celebracji i sięgnąć po ziemniaczany rarytas, który podbił serca milionów ludzi. Frytki to jedna z najpopularniejszych pozycji w menu McDonald’s® na całym świecie. Tylko w 2020 r. w Polsce sprzedawano ponad 144 mln porcji frytek – ułożone w linii prostej sięgnęłyby z ziemi do księżyca. Niezależnie od tego, w której restauracji McDonald’s zostały kupione – frytki z Maka zawsze są robione w 100% z ziemniaków z polskich pól.
Wyjątkowy smak naszych frytek zawdzięczamy ziemniakom, uprawianych na polskich polach. Specjalnie wyselekcjonowane odmiany Innovator i Ludmilla charakteryzują się owalnymi, podłużnymi bulwami, kremową barwą oraz odpowiednią zawartością skrobi. Prosto z pola trafiają do naszego dostawcy – firmy Farm Frites Poland, która już od ponad 25 lat dostarcza frytki do restauracji McDonald’s nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Łącznie zaopatruje prawie 900 restauracji McDonald’s w 11 europejskich krajach
mówi Patrycja Pazio z biura prasowego McDonald’s Polska.
***
Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska
i www.mcdonalds.pl.
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 470 restauracji sieci, które zatrudniają ponad 27 000 osób. Prawie 90% z nich to obiekty prowadzone przez ponad 70 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.