Informacje Prasowe

Veggie Burger – wyczekiwany warzywny burger w stałej ofercie McDonald’s!

PDF
DOCX

Długo wyczekiwana pozycja na stałe zagościła w menu McDonald’s Polska, które właśnie zostało uzupełnione o nowego bezmięsnego burgera z kotletem warzywnym. Veggie Burger, czyli soczysty i pełny warzyw burger od 21 kwietnia dostępny jest we wszystkich restauracjach McDonald’s w kraju.

W 2019 r. w Polsce fleksitarianie, czyli osoby regularnie ograniczające spożycie mięsa stanowili około 30-40% populacji, natomiast aż 49% Polaków w wieku 25-34 deklarowało, że stosuje dni bez mięsa[1]. McDonald’s w odpowiedzi na potrzeby konsumentów wprowadził do swojej stałej oferty roślinną pozycję.

Wyczekiwany Veggie Burger to pełny smaku burger z kotletem warzywnym, który zapewnia ikoniczny smak McDonald's i przyjemność z jedzenia – tym razem w wersji bezmięsnej. Od teraz konsumenci nie muszą rezygnować z przyjemności jaką daje jedzenie burgerów w McDonald's gdy nie mają ochoty na mięso.
Veggie Burger to soczysta kompozycja, w której główną rolę odgrywa kotlet przygotowany m.in. z marchwi, groszku i brokułów. Wśród dodatków znajdziemy roztopiony plaster sera cheddar, kawałki świeżego pomidora oraz porcję drobno posiekanej sałaty. Smak podkreśla kremowy sos kanapkowy, a to wszystko w miękkiej i dobrze wypieczonej bułce, obsypanej ziarnami sezamu.
Premierze Veggie Burgera towarzyszy kampania marketingowa, skupiająca się na zabawie słowotwórczej. Wybrane słowa zostały wzbogacone przedrostkiem „wege”, nadając im zupełnie nowe znaczenie. Za strategię i koncepcję kreatywną kampanii odpowiada DDB Warszawa. Działania w social media McDonald's Polska prowadzi Isobar Polska. Za zakup mediów odpowiada OMD, zaś za komunikację PR – agencja 24/7Communication.

[1] Kerry - Plant Based for the Post COVID Consumer, IRI Total Meat, Free Sales MAT to Nov 2019

 ***
Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska i www.mcdonalds.pl.

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 460 restauracji sieci, które zatrudniają ponad 27 000 osób. Prawie 90% z nich to obiekty prowadzone przez ponad 70 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.

PDF
DOCX

Powiązane treści